Over RX/Seaport

infosessie en workshop APZI en MBZ De Caese Brugge

RX/SeaPort is de digitale verbinding van alle actoren in de logistieke ketens in Zeebrugge. Het laat toe slechts één verbinding op te zetten om data/informatie uit te wisselen met alle actoren zoals logistieke bedrijven, terminals, scheepsrederijen en daarnaast de overheidsinstanties zoals douane, havenbesturen.

RX/SeaPort maakt de haven van Zeebrugge BREXIT-proof door de noodzakelijke actoren samen te brengen op het platform waar alle data vereist in de administratie context van Brexit, digitaal af te handelen. Het finale doel is dat de fysische goederenstromen niet onderbroken worden door de administratieve Brexit-gerelateerde documentstromen.

 

 

Wat kan RX/Seaport voor mijn bedrijf betekenen

Via het RX/SeaPort Community platform kan iedereen efficiënter werken. Er zullen merkelijk minder telefoontjes, excels, e-mails  nodig zijn omdat de services voor douane, terminalchecks op het platform voor transparantie zorgen. De bedrijven zullen als het ware op één punt alle data samenbrengen tot de minimale informatie om de goederenstromen vlot over de grens te krijgen (zowel binnen als buiten de EU).
Het administratief proces bij het vervoer van goederen wordt hiermee tevens sterk vereenvoudigd en gedigitaliseerd. Alle deelnemers besparen rechtstreeks op post- en koerierskosten en dit zorgt onrechtstreeks voor tijdswinst en optimalisatie in de planning.